• Vizitatori

    • 155,425 hits
  • Todosiu Beniamin

    Am descoperit ca intodeauna avem optiuni si, uneori, este doar o alegere de atitudine.
  • Top click-uri

  • Anunțuri

Academia Dentara Bego – Bremen, Germania

In cursul luni august am luat parte la un curs international in Germania gazduit de comania BEGO din Bremen. Impreuna cu alti 5 participanti din diferite zone ale lumii ( Croatia, Arabia Saudiata, Irak) am avut parte de un training de inalta calitate. Compania Bego ne-a pus la dispozitie pentru curs un laborator dotat cu aparatura de ultima generatie si 2 maestri tehnicieni care ne-au impartasit informatiile si experientele lor din domeniul tehnici dentare. Impreuna am avut de realizat o lucrare complexa – parte fixa si o parte mobila ( proteza scheletata).

Presedintele Academiei Dentare, dl. Henning Wulfes, ne-a ajutat foarte mult cu acomodarea in Bremen si ne-a pus la dispozitie toate informatiile pt ca pe parcusul a 4 saptamani de training sa nu avem alte griji in afara de a invata cat mai multe lucruri in cadrul Academiei.

academia dentara

Compania Bego este o companie tip „familie” infintata in anul 1890 avand o experienta in domeniul tehnici dentare de mai bine de 120 ani. Motto-ul acestei compani este : „suntem aici pentru a ajuta oamenii”. Sediul companiei este situat la marginea orasului Bremen, unde lucreaza aproximativ 250 angajati in diferse ramuri ale companiei.

Academia dentara a fost infintata in anul 2002 si se adreseaza tehnicienilor dentari si doctorilor stomatologi din intreaga lume, dorind sa faca cunoscuta scoala germana de tehnica dentara de nivel inalt. Academia de asemenea urmareste ca in cadrul cursului participanti sa isi impartaseasca cunostiintele din diferitele medii de unde provin, astfel participantii acumuleaza cunostinte despre tehnica dentara atat de la academie cat si de la restul participantilor.

Academia dentara Bego august 2011   Echipa care nea ajutat sa parcurgem aceste 4 saptamani a fost formata din : maestrul tehnician Ralf Deselaers – absolvent al scoli de masterat din Dusseldorf, Germany – ; maestrul tehnician  Siegfried Forster – absolvent al scoli de masterat din Hamburg care au fost coordonati de maestrul tehnician Henning Wulfes care este in fruntea aceademiei dentare si se asigura ca sa primim cele mai bune informatii, impreuna cu alti angajati ai academiei Bego care ne-au tinut training-uri despre metalul Bego, masa de ambalat Bego, implante Bego, si aparatura Bego de ultima generatie – castomat, laser, unitati CAD-CAM, paralelograf si alte aparate produse de bego, ne-au ajutat sa intelegem cat mai bine filosofia acestei Academi Dentare si sa invatam cum se face o lucrare dentara „made in germany”

In cadrul cursului am invatat foarte multe lucruri, de la notiuni elementare de ocluzologie si importanta punctelor de contact si a miscarilor mandibulei,  tehnica ambalari si turnari, tehnica aplicarii ceramicii in straturi pt o estetica cat mai naturala, tehnica realizari coroanelor telescopate pe bonturi normale si pe implante, tehnica realizari protezelor scheletate cu atasamente prefabricate si brat de distribuire a fortelor, pana la utilizarea tehnologiei laser, dar si notiuni de management necesare conduceri unui laborator.

Dupa 4 saptamani de training, care au trecut foarte repede, am ramas cu foarte multe informati care voi incerca sa le aplic in Romania impreuna cu colegii mei de munca , tehnicieni dentari si doctori stomatologi din cadrul clinicii unde lucrez in prezent, pentru ca rezultatul oferit pacientilor din Romania sa fie cat mai apropiat de cel pe care il primeste oricare european intr-o tara occidentala.

Academia dentara Bego pune la dispozitie pentru cei interesati, diferite cursuri de tehnica dentara. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul academie dentare Bego

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: